Anders Ågren

Umeå får inte vänja sig vid anlagda bilbränder!

I dagens VK fick jag nedanstående insändare publicerad.

Umeå får inte vänja sig vid bilbränder!

Lokalmedia rapporterar om ännu en bilbrand på Mariehem, Umeå. Polisen misstänker att branden var anlagd. Tidigare denna vår har bilar brunnit både på Ersboda (fyra bilar) och Mariehem (ca 40 bilar). Även där misstänkte polisen att bränderna var anlagda.

Brottsligheten tar inte paus. Umeå får inte vänja sig vid anlagda bilbränder. Här har alla ett ansvar. Tipsa polisen, om ni vet något som kan hjälpa dem i deras utredningsarbete.

Moderaterna i Umeå var länge – som parti – tämligen ensamma om att uppmärksamma den framväxande kriminaliteten i vår kommun. Men det är viktigt med bred samling även i denna fråga. Blunda inte för brottsligheten.

Anders Ågren

Kommunalråd, M. Umeå