Anders Ågren

Ta hand om er och varandra!

I år blir det ingen vanlig påsk, varken i Umeå eller någon annanstans för den delen. Coronapandemin tvingar oss att – för en tid – ändra på vårt sätt att umgås. Allt för att gemensamt få stopp på smittspridningen som pågår i vårt samhälle.

Men vi får göra vårt bästa för att hitta andra sätt att fira och umgås. Fira med mat, värme och omtanke men fira också genom att tänka på alla de fantastiska människor som arbetar hårt varje dag för att bekämpa och motverka Coronavirusets framfart och förödelse. Genom digitaliseringens möjligheter kan vi hålla kontakt med nära och kära och visa att vi finns här, om än inte fysiskt på plats, och inte minst så ger det oss möjlighet att stanna hemma i påsk.

För det är just genom att stanna hemma som vi nu gör allra mest nytta – för att minska smittspridningen och för att minska belastningen i en redan mycket ansträngd vårdsituation.

Jag vill ta det här tillfället att önska alla läsare en fin påskhelg.

Ta hand om er och varandra. Glad påsk.