Anders Ågren

Omfattande provtagning kan rädda vården och jobben

Sverige har en mycket begränsad förmåga att testa personer för coronaviruset. Stor osäkerhet råder om vem som är smittad, vem som har varit smittad, och vem som inte haft viruset.

Därför är det viktigt att få igång en storskalig provtagning av människor i Sverige, på samma sätt som nu görs i många andra länder.

En omfattande provtagning skulle underlätta så att den som är sjuk verkligen stannar hemma, och den som inte är det kan vara på jobbet. Detta är särskilt viktigt för alla som nu gör hjälteinsatser i vårdens frontlinje. 

Den som vet att man redan haft corona kan börja återgå till ett mer normalt liv – gå till jobbet, äta på restauranger och handla i butiker. Det skulle kunna rädda företag från konkurs och anställda från att förlora sina jobb. 

Det behövs nu hopp om en framtid efter corona!