Anders Ågren

Stort tack till vår avgående landshövding Magdalena Andersson!

I dag skulle det ha varit formell avtackning på länsresidenset i Umeå av vår landshövding Magdalena Andersson. Men p.g.a. pågående coronapandemi så har evenemanget ställts in.

Jag skulle ha varit på plats för Umeå kommuns räkning i eftermiddag, men då evenemanget inte blir av vill jag ändå passa på att skicka en digital hälsning. Magdalena Andersson tillträdde som landshövding i Västerbottens län 2012 och fick ett förordnande på sex år. Det förlängdes till sista mars 2020 och nu är den tidpunkten nära förestående.

Magdalena Andersson blev snabbt en mycket populär landshövding hos oss i Västerbotten och har hunnit göra mycket gott för länet. I vårt vidsträckta län, så har hon lyckats stå upp för såväl stad som landsbygd. Mycket viktigt för att kunna få med sig hela Västerbotten. Hon har gjort det med tydlighet, värme och starkt engagemang.

Jag önskar Magdalena allt gott, jag sänder en extra hälsning till hennes make Göran som jag har fått förmånen att lära känna, och hoppas att vi ses snart igen!

Tack för allt du har gjort för Västerbotten!