Anders Ågren

Fruktansvärt! Andra helgen i rad med bilbränder i Umeå!

foto: David Andersson

För andra helgen i rad brinner bilar i Umeå. Detta är fruktansvärda nyheter. Vaknade i morse till nyheten att 50 (!!!) bilar har brunnit i natt i stadsdelen Mariehem, Umeå. Fruktansvärt för alla drabbade bilägare.

Polisen misstänker att branden var anlagd, bl.a. på grund av det hastiga brandförloppet. Polisen har nu inlett förundersökning om grov mordbrand.

‪För en vecka sedan brann fyra bilar i stadsdelen Ersboda. Där misstänktes branden också vara anlagd.

Nu räcker det! Bilbränder, våldsbrottslighet, narkotikabrott…. Allt det vi moderater har varnat för och uppmärksammat sedan två år tillbaka sker nu öppet i Umeå.

Men vad säger alla ni – politiska partier mfl – som angrep Moderaterna då, och påstod att vi bara svartmålade och spred desinformation? Trots att alla insatta visste att vi hade rätt.

Var är de styrande Socialdemokraterna i Umeå? Ni styr såväl på riksnivå som kommunen. Och var är alla andra partier, som rimligen borde reagera?

Brottsligheten försvinner inte, bara för att ni duckar och undviker att prata om den.

Moderaterna i Umeå har länge varit tämligen ensamma om att uppmärksamma den framväxande kriminaliteten i vår kommun. Vi har förslag på såväl riksnivå som lokalnivå för att minska brottsligheten, och öka tryggheten.

Agera. Och våga uppmärksamma kriminaliteten!