Anders Ågren

Bekämpa brottsligheten och återupprätta tryggheten!

Med anledning av de senaste gängattackerna i centrala Umeå, så skriver jag och riksdagsledamot Edward Riedl i Folkbladet. Insändaren bifogas nedan.

Gängen ska bort från Umeås gator!

Vi moderater kommer aldrig acceptera att otryggheten fortsätter att breda ut sig. Vi tänker fortsätta vara den starkaste rösten för alla medborgare som vill ha ordning och reda i samhället. Vi har också de politiska förslagen för att stoppa och bryta dagens utveckling. Fega politiker som försöker förminska problemen kommer aldrig kunna lösa dem.

Unga människor ska inte vara rädda att bli påhoppade av stora gäng på Umeås gator. Äldre ska inte behöva frukta rån. Tjejer och kvinnor ska inte begränsas i sina liv i fruktan för sexuella övergrepp och våldtäkter. Ingen ska behöva vänja sig med skjutningar och sprängningar. Utvecklingen i Sverige avviker mycket negativt med övriga västvärlden när det gäller mord och våld. Sverige ska inte behöva jämföras med rena krigszoner.

I valrörelsen 2018 sökte vi moderater lokalt och nationellt förtroende för att stoppa utvecklingen och börja bygga ett tryggt samhälle igen. Det behövs fler poliser och hårdare straff. Vi behöver övervakningskameror och bättre belysning. Mer samarbete och samverkan av samhällets alla aktörer. Vi behöver också få ordning på integrationen så fler människor får positiva framtidsdrömmar. Politik hänger ihop och alla dessa delar behövs.

Alla i Umeå, Västerbotten och Sverige ska känna sig trygga igen. Att Socialdemokraterna och Miljöpartiet fick stöd av Centerpartiet och Liberalerna att skära bort 230 miljoner kronor i polisbudgeten 2019 var ett stort svek. Det förhindrade anställningar av fler poliser i exempelvis Västerbotten.

Vi moderater kommer i valet 2022 att söka förnyat förtroende för att bekämpa brottsligheten och återställa tryggheten och tilliten igen. Vi är beredd att göra det som krävs. Betydligt mer pengar till rättsväsendet, höjda polislöner och hårdare straff.

Edward Riedl (M) Riksdagsledamot

Anders Ågren (M) Kommunalråd, Umeå