Anders Ågren

Bra agerat av Jan Hägglund (AP)!

Detta är på sätt och vis ett unikt blogginlägg, då jag tror att det är första gången på 12 år (började blogga i februari 2007) som jag berömmer Arbetarpartiets gruppledare Jan Hägglund. I alla fall i skrift.

Jag och Hägglund har, liksom våra partier, i många politiska frågeställningar helt olika ståndpunkter i den lokalpolitiska debatten. Inte minst utifrån den klassiska höger-vänster skalan. Precis som det skall vara. Men i kampen mot den radikala islamismen står vi på samma sida.

Jag läste i går kväll i Expressen om ett mycket bra initiativ. IS-terroristerna som tagit sig tillbaka till Sverige hör hemma bakom lås och bom, och nu har en grupp med bl.a. polisen Ulf Boström i Göteborg gått igenom lagstiftningen för att kunna lagföra dem. Polisanmälan mot de 300 IS-terroristerna med anknytning till Sverige är inlämnad.

Mycket bra!

Från Expressen: ”Polisen Ulf Boström anmäler 300 svenska islamistiska extremister som anslutit sig till terrorstämplade grupper. Enligt anmälan har polisen ihop med experter funnit stöd i svensk lagstiftning för att inleda förundersökningar. – Dessa IS-terrorister utgör en fara för det svenska samhället i allmänhet och de brottsoffer som sökt skydd i Sverige i synnerhet, säger Boström.”

En eloge till Arbetarpartiets gruppledare Jan Hägglund i Umeå, som enligt nyhetsartikeln är en av anmälarna. Jag ser förövrigt också att Jan Hägglund själv har bloggat om det nu på morgonen.

Bra agerat! De extrema islamisterna måste bekämpas såväl internationellt, nationellt som lokalt här hemma i Umeå.