Anders Ågren

150 Norrlandsmoderater samlas i Umeå denna helg!

Jag har under denna helg förmånen att – som förbundsordförande för Moderaterna i Västerbotten – hälsa några av moderaternas tyngsta rikspolitiker välkommen till Umeå, däribland vice partiordförande Elisabeth Svantesson och partisekreterare Gunnar Strömmer.

Vårt län står nämligen i helgen som värd när de fyra moderata länsförbunden i norr samlas för Norrlandskonferens. 150 ledande moderata riksdags- kommun- och regionpolitiker från Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och Västernorrland kommer att delta i konferensen på Elite Hotell Mimer, lördag-söndag. Konferensen tjuvstartade lite redan under fredagen då alla regionpolitiker i norr samlade för överläggningar.

Bland övriga medverkande talare i helgen finns bl.a. MUF:s förbundsordförande Benjamin Dousa och Moderatkvinnornas ordförande Josefine Malmqvist. Senast Moderaterna i norra Sverige samlades på motsvarande sätt var i Luleå år 2017.

Det blir en mycket viktig konferens i Umeå. Vi samlar de främsta moderata politikerna i norra Sverige. De tyngsta företrädarna på både kommunal och regional nivå, liksom våra riksdagsledamöter.

Vi kommer att lägga upp riktlinjerna och strategi inför valet 2022 och diskutera gemensamma frågor. Områden som brottsbekämpning, migration, ekonomi, landsbygd, skattepolitik och skola är alla högaktuella. Det känns därför bra att partiets talespersoner för dessa frågor i riksdagen är på plats för att redogöra för aktuella frågor och diskutera vägen framåt.

Moderaterna måste nu samla all kraft för att åstadkomma ett maktskifte i valet 2022. Norrlandsmoderaterna ska bidra med vår del i det arbetet!