Anders Ågren

Företagsbesök på IKEA och AVION Shopping

Onsdagen inleddes med företagsbesök i Umeå. Kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott besökte IKEA Umeå och AVION Shopping, där vi träffade bl.a. varuhuschef Mari Gustafsson på IKEA och Mia Eskilsson, centrumchef på AVION Shopping.

På IKEA Umeå arbetar ca 260 personer och hos företagen på Avion Shopping jobbar drygt 1000 personer. Till detta kommer ytterligare arbetstillfällen på området genom bl.a. Max. Totalt på området är det mer än 1400 personer anställda. Det är en fantastisk tillväxtmotor för hela vår region! De är i sig ett starkt besöksmål och lockar många turister, de bidrar med många arbetstillfällen (inte minst till unga) och ger ökade skatteintäkter till det offentliga.

Intressanta informationer – liksom rundvisning av logistikupplägg, hållbarhetsarbete och annat – gällande deras verksamheter.