Anders Ågren

Vågar Jonas Sjöstedt (V) markera mot sina diktaturkramande lokala partivänner i Umeå idag?

Från SVT när Vänsterpartiet i Umeå uppmärksammades för gemensamt arrangemang med extremvänstern på 1 maj 2019

Idag sommartalar Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt inför sina partivänner och sympatisörer i Umeå.

Då borde han ta tillfället i akt och tydligt ta avstånd från deras skamliga  agerande på 1 maj i Umeå! Sjöstedt måste, om han vågar, på allvar göra upp med de kommunistkramare som öppet finns i hans egna led här i Umeå.

Sverige har demokrati sedan 100 år tillbaka. Men i Umeå valde Vänsterpartiet – Sveriges gamla kommunistparti – att öppet samarbeta med Kommunistiska Partiet och marxistiska organisationen Revolution på 1 maj. År 2019. Organisationer som vill avskaffa demokratin, genomföra revolution och införa diktatur i Sverige. En skandal av stora mått.

Händelsen fick stor nationell uppmärksamhet, och blev nyhet på såväl Rapport som i våra stora dagstidningar. Efter några dagars tystnad valde även våra lokaltidningar att uppmärksamma det hela.  Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt tog avstånd från sina partivänners agerande, men fick direkt mothugg från V-politiker i Umeå.

Vänsterns gruppledare Ulrika Edman avfärdade hela diskussionen som en ”icke-fråga”. V i Umeå vek inte en millimeter, ansåg inte att de hade gjort något fel och deras lokala företrädare menade att partiledaren själv måste ha känt till detta sedan tidigare. Att demonstrera tillsammans med kommunister gjorde man ju tydligen varje år (!) i Umeå. Ja, den informationen gjorde ju inte saken bättre.

Att demonstrera gemensamt med de grupper som vill störta vår demokrati och införa proletariatets diktatur – det är alltså inget konstigt bland Vänsterpartiets folkvalda här i Umeå. De har ju ”en gemensam analys till kritiken av dagens samhälle, men inte fullt ut hur vi löser det.”, för att citera en av V-fullmäktigeledamöterna som intervjuades i en av våra lokaltidningar.

I Umeå är det oroväckande många människor som av någon anledning inte verkar bry sig om kommunismens illdåd. Trots att kommunismen under 1900-talet mördat omkring fyra gånger fler än nazisterna, så verkar det fortfarande vara många i Umeå som sympatiserar med just kommunismen. Det är skamligt.

Är det därför så många som 16 procent av umeåborna röstade på Vänsterpartiet i kommunvalet 2018? Att man inte bryr sig om kommunismens massmord och terror? Nej, det tror jag självfallet inte. Jag tror helt enkelt att de flesta umeåborna inte har insett vilka tankar och idéer som finns representerade inom V lokalt i Umeå.

Kommunismens facit är tydligt: folkmord, diktatur, koncentrationsläger, förföljelser, terror. Omkring 110 miljoner människor har dödats i kommunismens namn under 1900-talet. Och det gamla svenska kommunistpartiet (som efter namnbyten genom åren numera heter Vänsterpartiet) styrdes under många år direkt från Sovjetunionen och av Stalin.

Vänsterpartiets samarbete med revolutionära kommunister – och ovilja att göra avbön – är en skam för Umeå. Vi måste stå upp för demokratin i vårt land. Och bekämpa kommunism, nazism och våldsbejakande islamism. Hur svårt kan det vara att ta ställning för svensk demokrati?

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har idag ett perfekt tillfälle att ta avstånd från kommunismen, och visa att hans partivänners agerande i Umeå inte är acceptabelt.

Demokrati eller diktatur? Valet borde vara ganska enkelt.