Anders Ågren

M-framgång i EU-valet – första nationella valframgången för partiet på 9 år!

Vi har just avslutat en kort och intensiv EU-valrörelse. Rösterna är färdigräknade, samtliga 6305 valdistrikt, och mandaten fördelade. Moderaterna gick för första gången på nio år framåt i en valrörelse på nationell nivå, och det var verkligen efterlängtat! En väl genomförd valrörelse, tydliga politiska budskap och populära kandidater. Moderaterna ökar från tre till fyra mandat. Stort grattis till Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari.

Ett stort grattis även till Socialdemokraten från Umeå, Erik Bergkvist, som nu blir invald i Europaparlamentet.

Kampen mellan partierna är en sak. Jag hade gärna sett att M hade fått fler mandat och S färre. Men när den kampen är avgjord och vi nu har ett resultat, så är det självfallet positivt för Umeå och Norrland att en politiker från denna del av landet tar plats i Europaparlamentet. Erik Bergkvist är en kunnig och resultatinriktad politiker, som kommer vara värdefull i Bryssel. Ett uppriktigt grattis till dig, Erik.