Anders Ågren

Var vaksam på de extrema islamistiska miljöerna i Umeå!

Foto från dagens expressen.se

Umeå måste vara vaksamma på de radikala islamistiska miljöerna. Bra att Säpo agerar.

Nu är det alltså en terrordömd IS-anhängare som arrangerar demonstration i Stockholm till stöd för de fem personer som Säpo slagit till mot. Varav alltså två har direkta kopplingar till Umeå.

Säpo har även ögonen på den muslimska förskolan Bilaal i Umeå och frågor kring dess ekonomi, kunde vi läsa i dagens VK. Bilaal driver förskolor med muslimsk inriktning på Ålidhem och Ersboda, men också i Gävle.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp intervjuas i dagens VK: “När det gäller imamen i Umeå säger terrorforskaren Ranstorp att det är fråga om ett dussintal personer i Umeåområdet som är kopplade till honom, och som i sin tur anses vara extremister. – Dessa personer är våldsbejakande, men vi ser ingen risk om att det föreligger något hot inom ert område, i Umeå eller i närområdet, förklarar Ranstorp.”

Det här måste tas på största allvar, och väcker många frågor även för Umeå kommuns egen del. Återkommer om den delen.

Expressen idag: ”De senaste veckorna har Säkerhetspolisen slagit till mot fem framträdande personer inom radikalislamistiska miljöer i Sverige.
Säpo har begärt och fått Migrationsverket att ta följande personer i förvar: Gävleimamen Abo Raad och hans son, imamen Hussein Al-Jibury i Umeå och imamen Fekri Hamad från Västerås. I torsdags togs den muslimska friskolan Vetenskapsskolans vd Abdel-Nasser el Nadi, 54, också i förvar. Alla ingår i samma radikala islamistiska miljöer.”