Anders Ågren

Vi måste stå upp för demokratin i vårt land – bekämpa kommunism, nazism och våldsbejakande islamism.

Jag har försökt få nedanstående insändare publicerad i Folkbladet och VK, men utan vidare framgång. Så därför lägger jag upp den på bloggen.

En uppföljning av kritiken mot Vänsterpartiets agerande i Umeå i samband med 1:a maj och deras samarbete med kommunistiska organisationer. Reaktionerna från hela landet  blev ju omfattande, och även partiledare Jonas Sjöstedt tog avstånd från sina partivänners agerande i Umeå. Men (V) i Umeå backade inte en millimeter.

Vänsterpartiets diktaturkramande skämmer ut Umeå!

Sverige har demokrati sedan 100 år tillbaka. Men i Umeå valde Vänsterpartiet – Sveriges gamla kommunistparti – att öppet samarbeta med Kommunistiska Partiet och marxistiska organisationen Revolution. År 2019. Organisationer som vill avskaffa demokratin, genomföra revolution och införa diktatur i Sverige. Detta är en skandal av stora mått.

Händelsen har fått stor nationell uppmärksamhet, och blev nyhet på såväl Rapport som i våra stora dagstidningar. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har tagit avstånd från sina partivänners agerande, men fick direkt mothugg från V-politiker i Umeå.

Vänsterns gruppledare Ulrika Edman avfärdar hela diskussionen som en ”icke-fråga”. V i Umeå viker inte en millimeter, anser inte att de har gjort något fel och deras lokala företrädare menar att partiledaren själv måste ha känt till detta sedan tidigare. Att demonstrera tillsammans med kommunister gör man ju tydligen varje år (!) i Umeå. Ja, den informationen gjorde ju inte saken bättre.

Att demonstrera gemensamt med de grupper som vill störta vår demokrati och införa proletariatets diktatur – det är alltså inget konstigt bland Vänsterpartiets folkvalda här i Umeå. De har ju ”en gemensam analys till kritiken av dagens samhälle, men inte fullt ut hur vi löser det.”, för att citera en av V-fullmäktigeledamöterna som intervjuades i en av våra lokaltidningar.

I Umeå är det oroväckande många människor som av någon anledning inte verkar bry sig om kommunismens illdåd. Trots att kommunismen under 1900-talet mördat omkring fyra gånger fler än nazisterna, så verkar det fortfarande vara många i Umeå som sympatiserar med just kommunismen. Det är skamligt.

Är det därför så många som 16 procent av umeåborna röstade på Vänsterpartiet i kommunvalet 2018? Att man inte bryr sig om kommunismens massmord och terror? Nej, det tror jag självfallet inte. Jag tror helt enkelt att de flesta umeåborna inte har insett vilka tankar och idéer som finns representerade inom V lokalt i Umeå.

Kommunismens facit är tydligt: folkmord, diktatur, koncentrationsläger, förföljelser, terror. Omkring 110 miljoner människor har dödats i kommunismens namn under 1900-talet. Och det gamla svenska kommunistpartiet (som efter namnbyten genom åren numera heter Vänsterpartiet) styrdes under många år direkt från Sovjetunionen och av Stalin.

Vänsterpartiets samarbete med revolutionära kommunister – och ovilja att göra avbön – är en skam för Umeå. Vi måste stå upp för demokratin i vårt land. Och bekämpa kommunism, nazism och våldsbejakande islamism. Hur svårt kan det vara att ta ställning för svensk demokrati?

 

Anders Ågren

Kommunalråd, M

Umeå