Anders Ågren

Varför är det så svårt för vissa i Umeå att ta avstånd från kommunism och stå upp för demokratin?

Sverige har demokrati sedan 100 år tillbaka. Men i Umeå väljer Vänsterpartiet att öppet samarbeta med Kommunistiska Partiet, som vill avskaffa svensk demokrati och införa diktatur. Likaså med marxistiska Revolution. För att nämna några av deras ”partners”.

Även Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har tagit avstånd från sina partivänners agerande, men får då ganska direkt mothugg (!!!) från V-politiker i Umeå.

Vänsterns gruppledare Ulrika Edman avfärdar hela debatten och uppmärksamheten som en ”icke-fråga”. V i Umeå viker inte en millimeter, ser inte att de har gjort något som helst fel och deras lokala företrädare menar att partiledaren Sjöstedt själv måste ha känt till detta sedan tidigare. Det i sig är förvisso intressant att notera, men vi får väl anledning att återkomma till det senare.

Att demonstrera gemensamt med de grupper som vill störta vår demokrati och införa proletariatets diktatur – det är inget konstigt i Vänsterpartiets folkvalda kretsar här i Umeå.

Det är skrämmande att Vänsterpartiet i Umeå inte ser NÅGRA problem med att samverka med antidemokrater. Som vill upphäva demokratin i vårt land!

I Umeå är det oroväckande många människor som av någon anledning inte verkar bry sig om kommunismens illdåd. Trots att kommunismen under 1900-talet mördat omkring fyra gånger fler än nazisterna, så verkar det fortfarande vara oroväckande många i Umeå som sympatiserar med just kommunismen.

Är det därför så många som 16 procent av umeåborna röstade på Vänsterpartiet – Sveriges gamla kommunistparti – i kommunvalet 2018? Att man inte bryr sig om kommunismens massmord, koncentrationsläger och terror? Nej, det tror jag självfallet inte.

Jag tror helt enkelt att de flesta umeåborna inte har insett vilka tankar och idéer som finns representerade inom V lokalt i Umeå.

Ränderna går ju uppenbarligen aldrig ur.

Av de 170 miljoner människor som slaktades i massmord under 1900-talet så står kommunisterna för nästan två tredjedelar. Mer konkret så har alltså omkring 110 miljoner människor dödats i kommunismens namn. Varhelst marxistiska idéströmningar blivit statsbärande ideologi har den resulterat i förtryck av de mänskliga fri- och rättigheterna. Oavsett vi talar om Sovjetunionen, Kina, Albanien, Pol Pots Kambodja, Castros Kuba, Rumänien, Nordkorea, Vietnam, Östtyskland, Etiopien eller Mexiko har resultatet alltid varit terror och statsorganiserat mördande. Och det gamla svenska kommunistpartiet (som efter namnbyten genom åren numera heter Vänsterpartiet) styrdes ju under många år direkt från Sovjetunionen och av Stalin.

Men detta skäms man inte över hos Vänsterpartiet i Umeå. De går gärna i samma demonstrationståg som kommunister och revolutionärer. De har ju ”en gemensam analys till kritiken av dagens samhälle, men inte fullt ut hur vi löser det.”, för att citera en av V-fullmäktigeledamöterna som intervjuades i dagens VK.

Vi måste stå upp för DEMOKRATIN i vårt land. Och bekämpa kommunism, nazism och våldsbejakande islamism. Svårare än så är det inte.