Anders Ågren

Ännu en dag i röda Umeå. När ska fler reagera?

Kommunism är lika med massmord, diktatur, koncentrationsläger, terror, svält. 

Men i Umeå, där smått ofattbara 16 procent av umeåborna röstade på Vänsterpartiet (Sveriges gamla kommunistparti) i valet 2018, verkar Vänsterpartiet inte bekymra sig över att öppet marschera med vänsterextrema krafter. Här skäms man inte för kommunismen, utan går tvärtom gemensamt under röda fanor och försvarar samarbetet. Med organisationer som vill avskaffa vår demokrati och införa diktatur.

På Umeås gator och torg.

I en alltmer orolig omvärld, där vänster- och högerextremister liksom våldsbejakande islamistisk extremism är på frammarsch är det allas vårt ansvar att värna ett fritt och demokratiskt samhälle. Varje dag.

Och i detta borde ingå det självklara att ta avstånd även från kommunismen.