Anders Ågren

Tack för förtroendet!

I helgen har vi haft länsförbundsstämma med Moderaterna i Västerbotten. Vi höll till i Skellefteå, och efter stämmans avslutande skickades följande pressmeddelande ut.

Pressmeddelande 190427:

Ågren omvald som M-ordförande i Västerbotten

På lördagen samlades de 70 valda stämmoombuden för Moderaterna i Västerbotten till länsförbundsstämma på Scandic i Skellefteå. Umeås kommunalråd Anders Ågren fick förnyat förtroende som länsordförande av en enig stämma.

Sedvanliga stämmoförhandlingar genomfördes. Två propositioner och 16 motioner behandlades. Eftermiddagen ägnades dels åt eftervalsanalys, dels genomgång inför det stundande EU-valet. Länets främsta moderata kandidat i EU-valet, Micaela Löwenhöök plats 6 på valsedeln, redogjorde för de viktiga frågorna inför valet den 26 maj och vilka frågor hon i synnerhet kämpade för.

Omvalde ordföranden Anders Ågren kommenterar:

– Jag är djupt tacksam för förnyat förtroende! Moderaterna i Västerbotten gjorde ett mycket bra val år 2018. Vi var det enda länet i landet där M faktiskt ökade i antal riksdagsmandat. Från ett till två mandat. Vi trotsade alltså rikstrenden. Vi vann också kampen bland partierna i Västerbotten på Facebook. Sådant blir allt viktigare.

– Moderaterna i Västerbotten ökade också medlemsmässigt under 2018. Politik är ett lagspel, och jag är stolt över att leda ett starkt lag som drar åt samma håll. Nu lägger vi allt fokus på att göra ett bra val till EU den 26 maj. Vi är taggade och ivriga att fortsätta kämpa för moderat politik på alla nivåer, avslutar Ågren.

Den nyvalda styrelsen i sin helhet:

 

Ordförande:                        Anders Ågren, Umeå

Förste vice ordf:                 Elisabeth Björnsdotter Rahm, Lycksele

Andre vice ordf:                 Edward Riedl, Umeå

 

Ledamöter:

Andreas Löwenhöök, Skellefteå

Victoria Boström, Robertsfors

Veronica Håkansson, Storuman

Nicklas Sandström, Umeå

Johan Söderberg, Skellefteå

Anna-Karin Nilsson, Nordmaling. Moderatkvinnorna.

Joline Göttfert, MUF