Anders Ågren

Nedskärningar på polisen!

 

Jaha, då har S/MP-regeringen med sina stödpartier presenterat sin vårbudget. Den saknar helt uppenbart reformer för att ta tag i Sveriges problem. I stället skär S-C-L-MP exempelvis bort var fjärde ny krona som tillfördes polisen i Moderaternas och Kristdemokraternas budget, och som antogs av riksdagen 2018.

Sverige har ju allvarliga problem med både brottslighet och integration. Det sker nästan en skjutning om dagen och otryggheten är omfattande. Vi har bland den lägsta polistätheten i EU. Samtidigt tycker alltså S-MP-C-L på riksplanet att det är vettigt att skära ned på anslaget till polisen. Skrämmande!

Varken vårbudgeten eller Januariöverenskommelsen innehåller reformer för att ta tag i Sveriges problem. S-C-L-MP återställer allt som inte har fungerat och höjer skatterna, men skär ner på polisen och struntar i att korta vårdköerna.

Januariöverenskommelsen och vårbudgeten löser inte Sveriges problem. Men tydligen är det viktigt för vissa partier med höjda skatter, och neddragningar på äldreomsorg och polis.

Och allt detta, när vi faktiskt kunde haft en BORGERLIG regering med BORGERLIG politik.