Anders Ågren

Vi gör Sverige och Europa tryggare!

I går presenterade Tomas Tobé, toppkandidat till Europaparlamentet, Moderaternas Europavalskampanj. Bilden ovan är från Tobés tal inför åhörarna på Sverigemötet. Partiets valfrågor inför EU-valet söndagen den 26 maj presenterades särskilt.

Huvudbudskapet är att Moderaterna ska göra Sverige tryggare – genom att bekämpa den gränsöverskridande brottsligheten, ha koll på Europas gränser samt satsa på klimatsmart kärnkraft. Det behövs mer frihet, företagsamhet och framtidstro i Europa. Dessa frågor var även de bärande delarna i Tomas Tobés tal på Sverigemötet i Karlstad.

Vi moderater i Västerbotten kommer att dra vårt strå till stacken i kampanjen. Det är viktigt att så många som möjligt röstar – och röstar på MODERATERNA.

 

Moderaternas Europavalskampanj i korthet:

Vi gör Sverige tryggare

Gränsöverskridande brottslighet kräver ökat samarbete. Den europeiska polisbyrån Europol ska få mer resurser och befogenheter.

 

Hej då stöldligor

Den fria rörligheten ska inte gälla för kriminella. EU-medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas och nekas återinresa.

 

Kärnkraft är klimatsmart

Vi vill dubbla EU:s satsningar på kärnkraft. Europa behöver mer klimatsmart el – i stället för smutsig kolkraft och rysk gas.

 

Koll på Europas gränser

Invandringen behöver bli mer kontrollerad och förutsägbar. Den yttre gränsen ska stärkas. Rätten till asyl ska prövas vid EU:s yttre gräns. Sverige kan inte ta ett för stort ansvar för invandringen till Europa.