Anders Ågren

Bra uppslutning vid månadens gruppmöte!

Igår var det dags för månadens möte med den moderata kommungruppen på stadshuset, där bl.a. våra förtroendevalda i styrelser och nämnder deltar. Där går vi igenom aktuella politiska ärenden i lokalpolitiken, liksom annat aktuellt kopplat till politik på nationell nivå. Jag hade en genomgång inför den stundande EU-valrörelsen. Valet till EU-parlamentet äger rum söndag den 26 maj och fokus kommer såklart öka på detta område under de kommande månaderna. Det kommer emellertid att bli en kort och intensiv valrörelse. Resten av kvällen ägnades framförallt åt frågor kopplat till äldreomsorgen – ett viktigt område.

Glädjande nog var det dessutom en väldigt god uppslutning – ett 40 tal lokala moderater var på plats. Vi konstaterade att det sannolikt var ett rekord för ett “vanligt” gruppmöte. Det bådar mycket gott inför de kommande åren denna mandatperiod. Det var även första mötet för Gabriel Farrysson, den tidigare miljöpartisten som numera gått med i Moderaterna. Han möttes av varma applåder när han kom in i rummet, så jag hoppas att han och andra nya medlemmar känner sig välkomna i det lokalpolitiska arbetet.

Full fart!