Anders Ågren

Ett historiskt svek!

Jaha, så kom beskedet. Centerns ledning har beslutat att rekommendera sitt parti att stödja Stefan Löfven som ny statsminister, och själva bli stödpartier till Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Synd att de inte deklarerade detta i valrörelsen. En röst på Annie Lööf och Centern till riksdagen, var alltså i själva verket en röst på Stefan Löfven och fortsatt socialdemokratiskt regeringsinnehav.

Återstår att se hur Liberalerna landar. Deras parti är mer splittrat. Förhoppningsvis finns det tillräckligt många borgerliga kvar i deras parti för att stoppa vänstervridningen.

Hur som helst ser det ut som att Alliansen upphör att existera på riksplanet. Skrotad av Annie Löf och Centern.

Om det definitivt blir så om några dagar kan jag bara instämma i min partiledare Ulf Kristerssons ord på sin presskonferens idag: ” Det vore ett historiskt misstag och riktigt dåligt för Sverige. Den här regeringen har saknat viljan och förmågan att ta itu med Sveriges alla problem. Det var därför Alliansens fyra partier med sådan kraft utkämpade en valrörelse för att byta ut den.”

Med detta sagt. Lokalt i Umeå och regionalt i Västerbotten fortsätter ett välfungerande samarbete mellan de fyra Allianspartierna. Det är viktigt att understryka, och vi har en god relation på dessa nivåer.

Men på riksplanet har Annie Lööf och Centerns ledning valt att bli ett stödparti till Socialdemokraterna. Det kommer inte att glömmas.