Anders Ågren

Försvara den uppskattade valfriheten inom hemtjänsten i Umeå!

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som sitter och inomhus

Sitter och förbereder inför morgondagens fullmäktige i Umeå. Upprörs över hotet mot våra äldres hemtjänst och rätten för dem att välja mellan olika aktörer. V och S tänker nämligen skrota den populära valfriheten (LOV) inom hemtjänsten.

Moderaterna och övriga Allianspartier står upp för rätten till valfrihet inom hemtjänsten!

Hemtjänsten i Umeå har hög kundnöjdhet – av de 15 största städerna i Sverige ligger Umeå som ETTA med en kundnöjdhet på 94 procent.

54 procent av de som har rätt till hemtjänst i Umeå väljer någon av de privata aktörerna. Men det gillar inte S och V. Därför vill man avveckla LOV trots att Umeå kommun har haft eget val inom hemtjänsten ända sedan år 2005.

Slutgiltigt beslut tas av fullmäktige i januari. Just nu står det och väger. Alla partier har inte bestämt sig ännu, så ännu lever hoppet om att KF ska kunna rösta nej och kasta detta förslag i papperskorgen.