Anders Ågren

Nu hotas valfriheten i Umeå på allvar av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet!

I valrörelsen varnade jag för de rödgrönas ogillande av valfrihet i välfärden. Att människor ska välja, är något som inte uppskattas på den socialistiska planhalvan av politiken. Även i Umeå har valfriheten motarbetats på olika sätt från de rödgröna partierna.

Den nya mandatperioden har knappt hunnit påbörjas – och valen till styrelser och nämnder är fortfarande några veckor bort – men ändå är en tydlig vänstersväng på väg att genomföras!

Och vilken tajming!

Idag genomförs nämligen den uppskattade Umeågalan – vår näringslivsgala. För 15:e året. För att lyfta vikten av ett positivt företagsklimat och visa på goda exempel. Under dagen och kvällen uppmärksammas och hyllas framgångsrika företagare i Umeå parallellt med intressanta föreläsningar. Ca 870 gäster deltar, om jag fick rätt information.

Men dagen började katastrofalt, då vi får läsa i Folkbladet att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Umeå tänker avskaffa LOV (Lagen om valfrihet) i hemtjänsten. De privata aktörerna har tydligen blivit för populära. Fler och fler umeåbor väljer någon av de 20 privata utförare som erbjuder sina tjänster. Så nu slår socialisterna tillbaka, genom den brutala idén att helt enkelt skrota valfriheten.

Detta förslag måste stoppas!

Upp till kamp för umeåbornas rätt att välja själva!