Anders Ågren

Företagare ska uppskattas mer och beskattas mindre!

Igår arrangerades en debatt på Väven om företagarnas villkor i Umeå. Arrangör var Företagarna. Jag representerade Moderaterna.

Att se till att fler jobb skapas är avgörande för att Sverige ska fungera för alla och kunna fortsätta växa. Då måste det löna sig bättre att skapa jobb och driva företag, att vidareutbilda sig och att ta större ansvar på jobbet. Företagare ska uppskattas mer och beskattas mindre. Svenskt småföretagande är Sveriges jobbmotor. Fyra av fem jobb skapas i småföretag.

Vad var då mitt budskap konkret? Jo:

Vi ska sänka skatter: Jobbskatteavdrag, höjd brytpunkt för statlig skatt, sänkt kommunalskatt.

Vi måste minska regelbördan, så att det blir enklare att starta och driva företag

Vi måste omgående förbättra servicen och bemötandet från kommunen till våra lokala företagare.

Vi måste förkorta handläggningstiderna.

Vi måste försvara valfriheten i välfärden. Vi säger nej till förslaget om vinstbegränsning. Det kommer tvinga 8 av 10 välfärdsföretag att lägga ned, och bli ett förkrossande slag mot umeåbornas och andras valfrihet, oavsett vi pratar skola eller hemtjänst.

Tänk på det när du avlägger din röst söndagen den 9 september!