Anders Ågren

Ansträngning ska löna sig.

Nya Moderaternas foto.

Vi moderater vill sänka skatten, såväl på riksplanet som på kommunal nivå. Arbete är grunden för vårt välstånd. Därför måste det löna sig att arbeta. Det är också rättvist. Det ska löna sig att anstränga sig, att utbilda sig och att ta ansvar. Det ska också ha lönat sig att ha arbetat.

Vi moderater vill sänka skatten på arbete, så att många som jobbar får behålla nära 500 kronor mer per månad. Vi vill att färre ska betala statlig skatt, så den som jobbar får behålla mer av en löneökning. Vi vill att det alltid ska löna sig att få från bidrag till arbete. Därför vill vi införa ett bidragstak. Även skatten för pensionärer ska sänkas.

Sänkt skatt ökar människors frihet och minskar politikers makt. Självklart är det möjligt att även sänka den nästan unikt höga kommunalskatten i Umeå kommun.

Ansträngning ska löna sig.