Anders Ågren

275 dagar kvar till valet!

I skrivande stund är det 275 dagar kvar till valet.

Det fanns ju ett antal “tyckare” som ansåg att det var vansinnigt att byta partiledare ett år innan valet. Även vi som ansåg det nödvändigt att göra ett byte, kände väl också att det var i senaste laget. Sent, men utan tvekan nödvändigt.

Sedan partiledarvalet i oktober har Moderaterna vänt trenden. Vi har gått starkt framåt. I mätning efter mätning, i mätinstitut efter mätinstitut. Stödet och förtroendet för vår partiledare Ulf Kristersson har också snabbt vuxit sig starkt – bland borgerliga väljare har hoppet återkommit. Och detta har gått snabbt! Det bekräftas också i den omfattande SCB-undersökning som presenterades i veckan.

Men mycket arbete återstår. Det gäller att under de kommande månaderna ta debatten mot våra politiska motståndare i fråga efter fråga, och samtidigt öka takten i opinionsbildningen. Att tydligt visa det moderata alternativet – utifrån de beslut vi tog vid arbetsstämman i Örebro i oktober – och även samla Alliansen till ett slagkraftigt alternativ i valet 2018.

Vi moderater är vana såväl medgång som motgång. Det är så det fungerar i politiken. Ibland går det upp och ibland går det ner.

Men ingen tvekan råder om att vi är tillbaka i matchen. Nu har vi 275 dagar på oss att stärka stödet för Moderaterna och en regering ledd av vår partiledare Ulf Kristersson. Det blir 275 intensiva dagar!