Anders Ågren

Partisekreteraren Gunnar Strömmer besökte SKL

Är på plats i Stockholm sedan igår. Det är sammanträden och möten med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) – är därefter tillbaka i Umeå på fredag eftermiddag.

Igår kväll hade vi M-gruppmöte med alla företrädare från styrelsen och de olika beredningarna. Trevligt nog gästades vi av Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer, som jag känner sedan gymnasietiden. Vi var aktiva i MUF samtidigt i Örnsköldsvik och valdes faktiskt in samtidigt i Öviks fullmäktige år 1991. Åren går som bekant. Bilden ovan är från i maj tidigare i år, när vi var på möte med den arbetsgrupp i partiet som vi båda ingick i.

Strömmer pratade igår om Moderaternas nuvarande läge, arbetet framåt, och upplägget inför valet 2018. Det fanns gott om tid för diskussion och frågor. Vi kan konstatera att den nya partiledaren Ulf Kristersson har fått en riktigt lyckad start, men det återstår mycket arbete innan valdagen. Även om opinionssiffrorna pekar åt rätt håll kommer det inte av sig själv. Men politiken är nu fastlagd, partiet går i takt, energin är tillbaka och det är återigen god stämning partiet.

En god grund att arbeta ifrån!