Ett välkommet besked av Ulf Kristersson!

Ulf Kristersson har nu på förmiddagen officiellt meddelat att han står till förfogande för uppdraget att bli ny partiordförande för Moderaterna. Det är ett mycket välkommet besked! Moderaterna i Västerbotten beslutade i måndagskväll att nominera honom till posten. Jag noterar också att Elisabeth Svantesson ställer sig bakom hans kandidatur. Mycket goda nyheter!

Kristersson har förmågan att ena partiet och har ett starkt förtroende. Jag ser fram emot valrörelsen 2018 med honom som möjlig partiledare, och hoppas att även övriga länsförbund i landet slutar upp bakom honom. Han har en bred förankring i partiet, och har genom åren haft uppdrag som MUF-ordförande, kommunalråd, borgarråd och statsråd. På bilden ovan var han på besök i Umeå i september 2013 i samband med en budgetpresentation. Han träffade då aktiva lokala moderater på Rex. För egen del känner jag Kristersson sedan MUF-tiden i slutet av 80-talet och början av 90-talet.

Med Ulf Kristersson som partiledare har vi möjlighet att få den nystart som partiet behöver! Ett år kvar till valet – på den tiden kan mycket hända!