En tydlig väg framåt med M

Insändare som jag har fått publicerad i dagens Folkbladet. Läggs som vanligt upp här på bloggen.

 

En tydlig väg framåt med M

Kurt Karlsson ger sig in i debatten (VF 4/2), försvarar Vänsterpartiet och angriper Moderaterna i Umeå. Han skriver positivt om försöket med sextimmars arbetsdag och har fått för sig att det enda vi moderater inte är motståndare till är skattesänkningar.

Vi moderater inser vikten av fortsatt tillväxt. Vår välfärd är beroende av det. Många politiska partier i Umeå tar tillväxt och framgång för given. Men konkurrensen mellan städer om etableringar, företag och jobb pågår dygnet runt, månad efter månad. För oss står fler jobb, fler bostäder och en utbildning i toppklass i centrum. Men all politik måste utgå från ett ansvarstagande. Ansvar för kommunens ekonomi och ansvar för en god välfärd. Den pågående flyktingkrisen ställer därtill vårt land och vår kommun inför oerhörda utmaningar.

Moderaternas viktigaste lokala fråga är jobben. Att människor jobbar och betalar skatt är grunden för allt annat. Om fler människor arbetar och betalar skatt, så stärker det våra förutsättningar att trygga en god kommunal verksamhet. Det finns ett uppenbart problem om partierna inte ägnar en tanke åt hur jobben ska kunna bli fler, hur fler företag ska kunna startas och hur fler företag ska kunna etablera sig i Umeå. Försöket med sextimmars arbetsdag blev som vi befarade ett misslyckande. Ökade kostnader, samtidigt som sjuktalen ökade.

Umeå behöver mer av borgerlig politik som värdesätter valfrihet, tillväxt och företagande. Och i detta ligger naturligtvis att motverka Vänsterns inflytande på den konkreta kommunpolitiken.

Anders Ågren

Kommunalråd, M. Umeå