Fokus på att moderat politik ska få genomslag!

I dagens Folkbladet ger jag Vänsterpartiet svar på tal. Läggs som vanligt upp här på bloggen.

 

Fokus på att moderat politik ska få genomslag!

Läste gruppledaren Ulrika Edmans (V) inlägg i Folkbladet (27/1). Hon menar att vi moderater egentligen inte är intresserade av att ta makten, och kopplar debatten på riksplanet med läget i Umeås kommunpolitik. Fel, fel, fel. Vi moderater kämpar ständigt för att få genomslag för vår egen politik.

Moderaterna i Umeå välkomnar verkligen att vårt parti på riksplanet nu vill gå fram med en gemensam Alliansbudget. Det har vi länge önskat! Förhoppningsvis kan man därmed också fälla S/MP-regeringen. Ett partis huvuduppgift måste hela tiden vara att få så stort genomslag som möjligt för sin politik, oavsett det gäller riksdagen, landstinget eller kommunen. Oavsett om man sitter i majoritet eller i opposition.

I Umeå finns det i dagens kommunfullmäktige en stark dominans från de rödgröna, som samlar ca 65 procent av mandaten. Vi som tillhör den borgerliga oppositionen måste självfallet göra allt för att minimera detta skadliga faktum, samt göra vårt yttersta för att trots detta driva en förnuftig och konstruktiv realpolitik för att Umeå ska få en stark tillväxt och ett bättre näringslivsklimat.

Likaså göra allt vad som står i vår makt för att inte Vänsterpartiet ska få något avgörande inflytande på den konkreta politiken. Tyvärr har vi inte alltid lyckats med det, och därför har Umeå kommun skämt ut sig under 2016 genom att göra ett misslyckat försök med sextimmars arbestdag med bibehållen lön. Kostade flera miljoner, och resultatet blev ökad sjukfrånvaro. För att nämna ett exempel.

Att vi ingick en gemensam valkartell efter valet 2014 med flera andra partier för att minimera Vänsterpartiets inflytande är inte alls konstigt. Vänsterpartiet i Umeå är ett extremt populistiskt och oansvarigt parti, som inte drar sig för att ljuga och sprida desinformation. Vänsterpartiets politiska bakgrund som Sveriges kommunistiska parti, borde få fler att dra åt sig öronen. Ett parti som länge styrdes direkt från Moskva, som hyllade Stalin, som kämpade för att införa proletariatets diktatur i Sverige, och vars ideologi har resulterat i ca 110 miljoner människors mördande ska på alla sätt motarbetas.

Av de 170 miljoner människor som slaktades i massmord under 1900-talet så står nämligen kommunisterna för nästan två tredjedelar. Inte ens nazisterna kunde komma upp i samma numerär. Varhelst marxistiska idéströmningar blivit statsbärande ideologi har den resulterat i förtryck av de mänskliga fri- och rättigheterna. Oavsett vi talar om Sovjet, Kina, Albanien, Pol Pots Kambodja, Castros Kuba, Albanien, Rumänien, Nordkorea, Vietnam, Östtyskland, Etiopien eller Mexiko har resultatet alltid varit terror och statsorganiserat mördande. Politiska styren som har hyllats av Vänsterpartiet och Ulrika Edmans företrädare.

Moderaterna gör allt vad vi kan för att få genomslag för vår egen politik. I Umeå behövs det mer moderat politik. Mer fokus på valfrihet, låga skatter och ordning och reda i ekonomin. Självfallet gör vi samtidigt allt vad vi kan för att Vänsterpartiet inte ska få något direkt inflytande över kommunpolitiken i Umeå. Det kallas sunt förnuft.

Anders Ågren

Kommunalråd, M. Umeå