Självklart ska vi lägga ut Scharinska villan till öppen försäljning!

img_6340

Ser att Vänsterpartiet har skickat ut något pressmeddelande apropå Scharinska villan och ett ärende som kommer upp på tisdag i KSAU.

Sedan en tid tillbaka står det klart att Umeå kommun inte har något behov av Scharinska villan överhuvudtaget. Sedan tidigare vet vi också att Umeå kommun har en årlig kostnad på ca 22 miljoner kr för tomma lokaler, däribland Scharinska. Dessa pengar kan och måste användas till betydligt bättre saker. Samtidigt har Umeå kommun gått minus två år i rad och verkar vara på väg mot ett minus för tredje året i rad.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet beslutade i våras att man ville sälja Scharinska till AB Bostaden.  Återigen valde man att inte gå ut på ett öppet anbudsförfarande. Det bästa för kommunen måste ju vara att öppet fråga vilka aktörer som vill lägga anbud. Det är det bästa för Umeås skattebetalare! Då får vi ett så högt pris som möjligt. Istället så beslutade man göra på samma sätt som med gamla biblioteksfastigheten och meddelade att AB Bostaden skulle få köpa det hela. Utan möjlighet för andra att kunna lägga anbud.

Vi moderater vill sälja Scharinska villan. Nu liksom i våras.  När affären med AB Bostaden inte synes gå i lås så är det ju SJÄLVKLART att Umeå kommun ska lägga ut fastigheten till öppen försäljning. Det är bäst för Umeås skattebetalare!

Synd bara att Socialdemokraterna inte lyssnade på oss redan i april.