Anders Ågren

Träff med Lettlands ambassadör

14370305_10209422293308276_902298127194873792_n

Tidigare i veckan åkte vi ned med en delegation till Stockholm för att ha överläggningar på den lettiska ambassaden. Det var ett givande möte med Lettlands ambassadör i Sverige, Gints Jegermanis, och några av hans medarbetare på förmiddagen. Fokus för samtalen var ett framtida samarbete mellan Umeå och Lettland kopplat till ICT-företag. Sverige är den största marknaden i Norden och en naturlig samlingsplats för majoriteten av internationella företag verksamma inom ICT som arbetar mot de nordiska och baltiska länderna.  Investeringar i IT ökar i all svensk industri (tillverkning, finans mm) och Umeå är inget undantag. Vi har sett en mycket kraftig tillväxt i IT-företagen de senaste åren. Mötet på ambassaden var ett första steg för att knyta kontakter mellan Umeå och Lettland på det här området.