Frågan om lag och ordning allt viktigare

Under sommarmånaderna gjorde jag ett antal debattinlägg om kampen mot kriminalitet och frågan om att återupprätta lag och ordning. För detta fick jag kritik bl.a. på insändarplats om varför jag som lokalpolitiker engagerade mig i frågor utanför min egen kommun. En märklig inställning. Frågan om lag och ordning berör oss alla.

Jag är inte alls förvånad över att frågan om “lag och ordning” nu seglar upp som allt viktigare bland väljarna i Sverige. Runt om i landet hotas invånarnas trygghet. Kriminella gäng som tar över vissa bostadsområden, öppen knarkförsäljning, en poliskår som lider brist på resurser, numerär och ledarskap, löjligt låga straff, kriminella som släpps ut i förtid, sexuella ofredanden som ökar dramatiskt, bilar som sätts i brand kväll efter kväll. Ett rättssamhälle som är i gungning. Och nej, det är ingen svartmålning. Fler och fler ur blåljuspersonalen skriver nu öppet i tidningar och på sociala medier om vad som sker.

En oerhört oroväckande utveckling. Dags att fler partier och politiker agerar för att återställa lag och ordning i hela Sverige!

lagochordning160815