Expressen uppmärksammar Umeå kommuns märkliga polisanmälan

Jag har tidigare på bloggen skrivit om att Moderaterna inte ställer sig bakom den polisanmälan som Umeå kommun har gjort mot Brännbollsyran, apropå deras försäljning av alkoglass vid evenemanget i slutet av maj detta år.

Det är som sagt inget lagbrott, det behövs inte ens ett utskänkningstillstånd för det utan säljs redan idag på matbutiker som exempelvis ICA. Inte heller Folkhälsomyndigheten har några invändningar, utan menar att det är fritt fram med försäljning utifrån rådande läge. Trots detta gör alltså Umeå kommun en helt annan tolkning, och lämnar in en polisanmälan.

Nu har dessa tokigheter även nått nationell media.

I Expressen häcklar Malin Siwe på ledarplats, under rubriken “Gå och lägg dig, samtid, du är full“, det faktum att Umeå kommun har polisanmält Brännbollsyran:

Naturligtvis finns det skäl att vara bekymrad för olika saker, som att polisen inte hinner med viktiga ärenden för att myndigheten är illa organiserad.

Men just det verkar inte Umeå kommun bry sig om. Kommunen har polisanmält Brännbollsyran för att det såldes alkoglass vid evenemanget i maj.

Glassen såldes i berusningssyfte och då är det förbjudet, resonerar miljö- och hälsoskyddsinspektör Erik Engberg i Västerbottens-Kuriren. Att Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson förklarat att han inte tänker stoppa alkoglassen genom nya föreskrifter påverkar inte Umeå.

Man måste sätta i sig enorma mängder glass för att bli full.

Jag gissar att det knappt går, de flesta torde ha kräkts glass av övermättnad innan de ens är nära att bli yra. Tre glassar motsvarar nämligen bara en liten starköl.”

Negativ press för Umeå kommun, och ett mycket tråkigt sätt att behandla de professionella arrangörerna av Brännbollsyran. Var har det sunda förnuftet tagit vägen??