Politiken ska inte lägga sig i människors sexliv!

Regeringen med sjukvårds- och folkhälsominister Gabriel Wikström (S) i spetsen har bestämt sig för att kartlägga svenska folkets sexliv i en ny stor befolkningsstudie. Man har nämligen fått bilden att svenskarna har mindre sex nu än tidigare. Därav studien, så att man ska kunna komma med politiska förslag för att ändra sakernas tillstånd. Resultatet sedan ska kunna brytas ned på regional och kommunal nivå.

Herregud.

Wikström skriver på DN debatt: … det är en viktig del i att få bättre kunskap om vilka insatser som behövs och gör skillnad. Sex är inte, och har aldrig varit, en enbart privat angelägenhet. Sex är också en fråga om människors hälsa och ur det perspektivet en politisk fråga. För att skapa en jämlik hälsa behöver vi också en jämlik sexuell hälsa.”

Svenska politiker ska inte lägga sig i vad svenska folket gör i sovrummet! Tvärtemot vad Wikström anser, så ÄR människors sexliv en PRIVAT angelägenhet. Det är inget som regeringen, riksdagen, landstinget eller kommunens politiker ska lägga sig i.

Där går det en gräns. Att inte regeringen och Wikström inser det är skrämmande.

Förespråkarna för förslaget menar att det alltid är viktigt med kunskap, inte minst för forskning. Ja, men låt då initiativet för sådant komma från forskarvärlden. Men att alla svenska medborgare nu ska fås att, till STATEN, redovisa sitt sexliv är ju helt bisarrt!

Och vilka konkreta politiska åtgärder ska sedan presenteras från den socialdemokratiska regeringen? Lek med tanken att det faktiskt är så att svenskarna har mindre sex nu än tidigare – hur ska då svenska folkets fås att ha sex oftare?? Och vad anser den svenska staten är normalt och hälsosamt sexliv? Hur många gånger i månaden ska regeringen rekommendera att svenskarna ska ha sex? Hur sjukt som helst.

Expressen hade en ledare igår som jag kan rekommendera: ”Ska kommuner med många otillfredsställda singlar starta sexklubbar? Är det dags för de där statliga bordellerna som enskilda politiker blir mediekändisar för en dag när de föreslår. Ska kanske sossarnas butler i tunnelbanan stå till tjänst?”

Ja, befogade frågor. Är det statliga bordeller, kommunala sexklubbar eller för den delen gratis viagra och sexleksaker som ska få svenska folket att ha mer sex? Ja, ni hör hur sjukt det låter.

Förslaget om kartläggning har snabbt väckt internationell uppmärksamhet. Internationell media hånar Sverige, och det har verkligen lagt ett löjets skimmer över vårt land. Läs gärna The Mirror, The Guardian, ABC News, Daily Mail och BBC.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringen borde ha viktigare saker att engagera sig i just nu. Typ vårdköerna i landet, IS-terrorister, flyktingkrisen, vågen av gruppvåldtäkter, vågen av sexofredanden på festivaler, de 53 områdena som svenska staten har eller håller på att tappa kontrollen över, hotet från Ryssland etc.

Svenska folkets förehavanden i sovrummet måste fortsätta få vara en fredad zon från klåfingriga politiker.