Glöm inte kommunismens brott!

Det finns fortfarande personer i Sverige som vurmar för kommunism eller har gamla kommunister som förebilder. Detta år 2016. Trots att vi har facit på vad kommunism innebär. Trots att vi kan sätta ett likhetstecken mellan kommunism och massmord/förtryck.

Av de omkring 170 miljoner människor som slaktades i massmord under 1900-talet så står kommunisterna för nästan två tredjedelar. Inte ens nazisterna kunde komma upp i samma numerär. Mer konkret så har alltså omkring 110 miljoner människor dödats i kommunismens namn. Varhelst marxistiska idéströmningar blivit statsbärande ideologi har den resulterat i förtryck av de mänskliga fri- och rättigheterna. Oavsett vi talar om Sovjet, Kina, Albanien, Pol Pots Kambodja, Castros Kuba, Albanien, Rumänien, Nordkorea, Vietnam, Östtyskland, Etiopien eller Mexiko har resultatet alltid varit terror och statsorganiserat mördande.

Sveriges gamla kommunistparti, numera Vänsterpartiet, ville för några år sedan göra upp med sitt mörka förflutna och det var ju verkligen på tiden. Förre partiledaren Ohly kallade sig t.o.m. kommunist men har numera slutat med det. Bra så.

I en alltmer orolig omvärld, där vänster- och högerextremister liksom islamistisk terror är på frammarsch är det allas vårt ansvar att värna ett fritt och demokratiskt samhälle. Varje dag.