Svenska rättsstaten måste markera hårt mot sexövergreppen!

FullSizeRender

Svenska rättsstaten måste agera mot sexövergreppen. I helgen har vi nåtts av nyheter om sexuella ofredanden på flera olika musikfestivaler. Bråvallafestivalen i Norrköping, Putte i Parken i Karlstad, för att nämna två av dem. Totalt 35 anmälningar om våldtäkter och sexuella ofredanden i helgen så här långt. Enligt uppgifter i Expressen så följde övergreppen i Karlstad (26 anmälningar) ett mönster: ”Unga killar som omringar unga tjejer och tafsar på dem”. Polisen lyckades i alla fall gripa två tonåringar misstänkta för övergreppen i Karlstad, som båda tillhörde gruppen ”ensamkommande flyktingbarn” men de släpptes p.g.a. sin ”låga ålder”.

Nu får det räcka! Sverige måste markera och stå upp för de värderingar som är självklara i vårt land. Kvinnor – oavsett ålder – måste kunna vara trygga oavsett var de råkar befinna sig, och självklart trygga i offentliga miljöer. I helgens anmälningar var en del av offren 12-åriga (!) flickor.

Så sluta upp med trams som att tvinga polisen att dela ut armband med uppmaningen ”Tafsa inte” till potentiella våldtäktsoffer på festivaler. Det hjälper inte någon. Se till att förstärka polisnärvaron, agera hårt och resolut, skärp straffen för sexuella övergrepp. Och är det så att brottslingarna är utländska medborgare, och kanske kommit hit och sökt asyl – utvisa dem omedelbart efter avtjänat straff.