Sämsta vägarna finns i Västerbotten

Sämsta vägarna finns i Västerbotten. Detta rapporterade SVT i torsdags utifrån en granskning av landets statliga vägar som genomförts av Motormännen. I Västerbotten finns alltså landets sämsta vägar. Ja, vem här är förvånad? Det bekräftar tyvärr bara det vi upprepade gånger tagit upp.

13435556_10208569575630867_3816870157022105768_n

Sveriges sämsta länsvägar finns enligt undersökningen i Västerbotten och Norrbotten, de sämsta riksvägarna i Västernorrland och Jämtland, medan Västerbotten och Sörmland har de sämsta Europavägarna, enligt undersökningen.

Det måste till en förändring i detta! Vägunderhållet måste skötas ordentligt, annars så blir det bara ännu värre. Skjuter man på att underhålla vägnätet så blir vägarna snabbt mycket sämre. Staten måste börja ta sitt ansvar på allvar.

Trafikverket borde förövrigt prioritera insatser på vägavsnitt med en årsdygnstrafik på 2000 fordon eller mer i den nationella transportplanen, för att bland annat genomföra mitträckesåtgärder på länets europavägar E4, E12 och E45. Det behövs även en kraftig ökning av ramarna till kommande länstransportplan så att det skapas möjligheter att genomföra mitträckesåtgärder på de trafikerade länsvägarna. Man borde fokusera på att bygga bort farliga vägar, istället för att hålla på sänka hastigheter, vilket uppenbarligen är strategin numera för att undvika de nödvändiga underhålls- och investeringsinsatserna.