Anders Ågren

Samverkan för att generera innovationer, jobb och tillväxt!

Det händer mycket positivt i Umeå. Även om jag anser att de styrande Socialdemokraterna har svängt åt vänster och inte har grepp om ekonomin längre så sker det ändå mycket annat som är positivt. Vi har ett väl utvecklat samarbete inom regionen med satsningar på inkubatorer och annat – sådant som bidrar till fler innovationer, fler jobb, fler företag. Här kommer en film som Umeå kommun gjort tillsammans men GE Healthcare, Pondus och Sliperiet/Umeå universitet. Visar på en del av de samarbeten som sker.

Läser man endast lokaltidningarnas insändarsidor, liksom vissa trådar på sociala medier, så kan man ju få bilden av att Umeå är ett eländes ställe att bo och verka på. Sanningen är ju att Umeå är en fantastisk plats att bo på. Men det kan självklart bli bättre!