Tack Lennart Holmlund!

Ovanstående bild sammanfattar ganska väl vad jag kortfattat skulle vilja svara Folkbladets ledarsida idag.

Läs gärna ledaren i dagens Folkbladet. http://www.folkbladet.nu/1507092/om-jag-kunde-fa-slippa-denna-idioti

 

Men nu har jag ju en blogg och kan ge en något mer utförlig kommentar för den intresserade 🙂

Ledartexten är skriven av ledarskribenten tillika SSU-medlemmen Linda Westerlind. Det är inte varje dag jag får en hel ledarsida tillägnad mig själv. Westerlind, som på FB skriver att jag och Moderaterna är de mest obehagliga i fullmäktige. Värre än SD anser hon. Varför är vi då att betrakta som obehagligast i Umeå kommunfullmäktige? Jo, jag har förklarat moderaternas linje i tiggarfrågan, vilket sammanfaller med den uppfattning som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har. Inget kontroversiellt i det. Även socialdemokraterna delar uppfattningen. Vi ska följa lagar och regler. Men japp – då är man att betrakta som den mest obehaglige…

Hon ogillar helt uppenbart M:s uppfattning att lagar och regler måste följas. Hon avfärdar själv det på facebook med att “Jag skiter fullständigt i vilka EU-regler som har satts upp….”

Sen fortsätter hon – fortfarande på sin egen facebooksida – med “Rumäniens sociala dumpning gör det inte okej för Umeå-politiker att bete sig som svin och sen hänvisa till EU-direktiv för att legitimera det.”

All heder till f.d. S-kommunalrådet Lennart Holmlund som ger henne svar på tal, och konstaterar att den som svinar till debatten är hon själv. Tack, Lennart! Nån j-a ordning får det vara.

Moderaterna i Umeå har ingen annan uppfattning än den som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har redogjort för. Uppfattningen delas av alla Allianspartier liksom Socialdemokraterna. I Westerlinds verklighetsuppfattning är det “bruna” åsikter och inlägg (!!). Så då är hon själv medlem i ett brunt parti, eller?

Tur att man kan rycka på axlarna åt ledarskribenten ifråga.