Omvald som M-ordförande i Västerbotten

Pressmeddelande 150426

Ågren omvald som M-ordförande i Västerbotten

 

 

I helgen samlades de valda stämmoombuden för Moderaterna i Västerbotten till länsförbundsstämma på Scandic i Skellefteå. Umeås kommunalråd Anders Ågren fick förnyat förtroende som länsordförande.

Sedvanliga stämmoförhandlingar genomfördes, med behandling av motioner och propositioner. Stämman gästades av moderata riksdagsledamoten och talespersonen i skattefrågor, Niklas Wykman, (M), som talade på temat ”Fler jobb, högre tillväxt”.

En enig stämma valde Anders Ågren till länsförbundsordförande för tionde året i rad.

 Jag är mycket glad och djupt tacksam för förnyat förtroende! Politik är ett lagspel, och jag är stolt över att leda ett starkt lag som drar åt samma håll i Västerbotten, säger Ågren i en kommentar.

 Nu kavlar vi upp ärmarna och tar nya tag inför valet 2018. Vi tappade tyvärr ett av våra två riksdagsmandat i senaste valet, men gjorde samtidigt förhållandevis goda resultat i både landsting och ett flertal kommuner. Vi är taggade och ivriga att fortsätta kämpa för moderat politik och arbetslinje på alla nivåer.

 Det var särskilt kul vår stämma gick av stapeln i Skellefteå, där moderaterna lokalt under Andreas Löwenhööks engagerade ledning har förnyat partiet på ett genomgripande sätt. Det har också gett tydligt resultat och M i Skellefteå gick tvärtemot rikstrenden och ökade sitt väljarstöd.

 

Den nyvalda styrelsen i sin helhet:

 

Ordförande: Anders Ågren, Umeå

Förste vice ordf: Elisabeth Björnsdotter Rahm, Lycksele

Andre vice ordf: Edward Riedl, Umeå

 

Ledamöter:

Andreas Löwenhöök, Skellefteå

Kenneth Isaksson, Robertsfors

Agneta Nilsson, Vännäs

Nicklas Sandström, Umeå

Johan Söderberg, Skellefteå

Jeanette Knutstam, Vindeln

Elin Jonsson, MUF

 

Adjungerad

Gunilla Andersson, Skellefteå, Senioransvarig