Inget nyval

Idag meddelades att det inte blir något extraval. Samtidigt presenterades den s.k. Decemberöverenskommelsen, där Allianspartierna och S/MP kommit överens om spelreglerna för minoritetsstyre.

Jag känner mig kluven till detta. Jag välkomnar att det blir stabila spelregler för hur man beslutar om budgeten i riksdagen. Det kommer inte längre gå att bryta ut enskilda delar ur statsbudgeten och därmed haverera på det sätt som skedde från de rödgröna och SD:s sida, när man för ett år sedan stoppade delar av Allliansens budget på det sättet. Positivt att det härmed inte kommer att vara möjligt. Många av de delar som Alliansens ledare efterfrågade i en debattartikel i början av denna månad har nu kommit på plats.

Beklagar dock att vi kommer att få fortsätta leva med en kass regering, historiskt svag, kanske ända till valet hösten 2018. De rödgröna driver en politik som inte är bra för Sverige. Vi var beredda att kämpa i valrörelsen, men nu får vi vänta till 2018 med detta. Men det gäller att nu på bred front fortsätta driva en tydlig oppositionspolitik som värnar jobb och tillväxt.