Vänta inte till det nya året – kom igång redan idag!

Tillbaka hemma efter ett träningspass på IKSU plus, och konstaterar att det var många som hade sökt sig dit idag. Och fler lär det bli. Efter nyåret brukar det vara många som vill inleda det nya året med nya föresatser….ofta efter att ha gett ett nyårslöfte om att börja träna mer på det nya året.

Men varför vänta tills 2013? Det behövs ju verkligen inga nyårslöften för att välja en sundare och hälsosammare livsstil. Kör igång redan nu och bry dig inte om att invänta 12-slaget på nyårsafton för det.

I senaste numret av Topphälsa hittar du argumenten för det. I boken "Lyckans verktyg" av forskaren Sonja Lyubomirsky pekas motion ut "som en av de snabbaste och mest effektiva vägarna till välbefinnande. Fysisk aktivitet lindrar stress och ångest, förbättrar livskvaliteten, ger bättre sömn och stärker självförtroendet. Regelbunden träning hjälper dig alltså att hålla både den fysiska och mentala hälsan i form."  I tidningen finns det dessutom en bra artikel om Anja Pärsson, hennes hälsoråd och hennes fem bästa övningar för att träna i vardagen.

I Umeå har vi massor av bra gym och träningslokaler. Själv håller jag till på IKSU, men det finns som sagt en rad andra träningsställen. 

Så vänta inte tills det nya året. Börja träna redan idag!