Bättre planberedskap för nya företagsetableringar




Den här insändaren hade vi, gruppledare för Allianspartierna i Umeå, införd i gårdagens VK.

 

Bättre planberedskap för nya företagsetableringar

I VK (29/6) kan vi läsa en glädjande nyhet om en nyetablering i vår kommun. NetOnNet ska öppna butik i Umeå och invigningen ska ske hösten 2011. Det är positivt och kommer leda till ytterligare arbetstillfällen i Umeå. Enligt uppgift 30 nya jobb. Mycket positivt!

Samtidigt som vi applåderar en ny etablering väcker det frågor om var kommande etableringar ska kunna ske i vår kommun. Sedan en tid tillbaka är det brist på attraktiva tomter för handel, och många företag som är intresserade har problem med att finna de lägen som de vill ha. Och (S) har hittills uppvisat ett förbluffande ointresse för bristen på tomtytor för handel.

Från Alliansen har vi föreslagit att Umeå kommun måste skapa sig en bättre planberedskap för att kunna tillmötesgå de företag som vill komma till Umeå och öppna nya butiker. Så sent som i samband med fullmäktigesammanträdet i juni röstade socialdemokrater och övriga vänsterpartier nej till vårt förslag om bättre planberedskap och att öppna upp för mer handelsytor i Umeå.

Handeln måste ges bättre tillväxtmöjligheter. För att möjliggöra detta krävs en Alliansseger i Umeå i höstens val.

Anders Ågren

kommunalråd (M)

Sven-Olov Edvinsson

gruppledare(C)

Britt-Marie Lövgren

gruppledare (FP)

Anders Sellström

gruppledare (KD)