Alliansens arbetslinje vann i gårdagens debatt

Inför en storpublik på Umeå Folkets Hus debatterade igår Littorin (M) och Österberg (S) om situationen på arbetsmarknaden och jobbpolitiken.

Jag tyckte att det var en god ton i debatten, fri från övertramp och personangrepp. De politiska skiljelinjerna  – i alla fall dess olika inriktningar – blev tydliga, och debatten som helhet bådar gott inför årets valrörelse. Ett bra avstamp, kan vi konstatera.

Jag noterade emellertid att Österberg (S) inte kunde eller ville ge svar på vad socialdemokrater ekonomiska politik beträffande skatterna egentligen kommer att gå ut på – mycket hänvisades till att det kommer sen. Så det var svårt i just den centrala frågeställningen när en av debattörerna inte ville ge besked om vilken politik man vill föra – annat än att han medgav att det nog skulle bli nån skattehöjning. Men mer precist än så blev det inte.

Lite bekymmersamt är också att socialdemokraterna inte vill kännas vid att vi upplever den värsta internationella ekonomiska krisen sedan 1930-talet. Självklart påverkar det Sveriges situation om vi befinner oss mitt i en strålande högkonjunktur eller om vi befinner oss i den värsta av lågkonjunkturer.

Och visst vann Littorin debatten!

Nu iväg till stadshuset för ett morgonmöte. Vi hörs!