S sa nej till skattesänkning för pensionärer 12 år i rad!

Socialdemokraterna försöker desperat att göra sig till tolk för i stort sett alla grupper i samhället, däribland pensionärerna. Vilket skämt! Så sent som igår fick jag höra av en äldre bekant att regeringen hade infört en "straffskatt för pensionärer". Jag blir så less på alla lögner som de rödgröna sprider ut.

Alliansen har inte infört någon straffskatt på pensionärer. Regeringen har tvärtom sänkt skatten för pensionärer två år i rad, med sammanlagt 5,5 miljarder kronor. Utöver detta har regeringen infört ett extra generöst jobbskatteavdrag för dem över 65 år som känner att de orkar jobba lite extra.

Under åren 1994-2006 föreslog vi moderater varje enskilt år en skattesänkning för landets pensionärer och INTE EN ENDA GÅNG har nån s-riksdagsledamot  röstat för ett sådant förslag. Socialdemokraterna hade tolv år på sig när de hade regeringsmakten att sänka skatten för pensionärerna. Men det hände förstås aldrig. Sossarna vill ju höja skatterna – inte sänka dem.

Men när Alliansen nu två år i rad har sänkt skatten för just pensionärerna, så säger (S) att de vill sänka skatten MER för pensionärerna. Fråga: Varför gjorde ni inte det under de tolv år ni satt vid makten??

Hyckleri, kallas det.