Rädda Sofiehemsskolan!

Socialdemokraterna och vänsterpartiet driver hårt frågan om att Sofiehemsskolan ska läggas ned. Men sista ordet är inte sagt i denna fråga. Just nu pågår debatten om hur regeringens extra miljoner för nästkommande år ska fördelas.

 
Allians för Umeå föreslår extra pengar till för- och grundskolenämnden – 40 miljoner extra för år 2010 – och detta innebär att Sofiehemsskolan kan räddas. Vi föreslår nämligen också att För- och grundskolenämnden ges i uppdrag att ompröva nedläggningsbeslutet just utifrån de nya förutsättningarna med mer pengar nästa år, om Alliansens förslag vinner bifall.
 
Sofiehemsskolan är en välfungerande och populär skola, utan problem med elevunderlag eller annat. Sofiehemsskolan har varit utsatt för angrepp även tidigare, men har alltid lyckats rida ut stormen.
 
Den här gången har socialdemokraterna dock varit mer oförsiktiga i sin argumentation. Tydligt är att för- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren m.fl. anser att det är fel människor som bor i området. Det har nämligen blivit ett argument för att skolan ska läggas ner. Likaså passar den inte in i sossarnas drömmar om att alla skolor ska vara stora.
 
Jag tror att (S) gör ett stort misstag. Det finns väldigt många som röstat på socialdemokraterna och vänstern i det aktuella Sofiehemsområdet – undrar hur de känner sig idag…..