Brösttoner från Holmlund på bloggen

En rejält irriterad Lennart Holmlund anklagar mig för lögn på dagens blogg och angriper dessutom Alliansen för att vi igår gjorde ett utspel om hur vi ville fördela de extra pengar som finns inför år 2010.

Han menar att detta visar att vi inte går att lita på och att detta kommer få konsekvenser: "Respekten för varandra och vad som sagts i vissa frågor har brutis, det blir en klimatfråga om saker i förtroende i framtiden".

Till att börja med kan vi konstatera att siffrorna om hur (S) ville fördela pengarna varit "ute" på stan under ett antal dagar. Personer inom de olika förvaltningarna känner till det, politiker har fått kännedom om det. Media har känt till det. Då blir det tillslut löjligt, och inte trovärdigt, att låtsas som att uppgifterna inte existerar.

Jag tolkar snarast reaktionen som att Holmlund är lite stressad över Alliansens linje.

Sedan har han har ju själv gjort samma sak vid tidgare tillfälle, men det räknas tydligen inte. ETT exempel var när vi fick information om de tre olika privata förslagen till utvecklingen av Nanna/Mimer. Då var överenskommelsen att ingen skulle kommentera förslagen förrän efter sommaren när vi hade fått detaljstudera dem noggrannare. Vad händer? Dagen efter sågar han två av förslagen på sin blogg och lyfter fram det tredje som positivt. Så den som är utan skuld kastar första sten…..