Öppet Hus hos moderaterna

Igår hann jag aldrig med att blogga – det var möten från morgon till kväll: telefonkonferens, Alliansmöte, sammanträde med infrastrukturbolaget, sammanträde med UKF och slutligen Öppet Hus på aftonen i moderaterna nya lokaler här i Umeå.

 
Jag var inbjuden att tala inför partiets medlemmar om vad som är aktuellt under hösten i Umeå och länet iövrigt. Jag kunde berätta att Moderaterna i Västerbotten glädjande nog är det länsförbund i landet som går bäst medlemsmässigt även detta år. Vi är det största förbundet i Norrland och MUF är likaså största MUF-distriktet i norr. Såväl återvärvningen som ny värvningen har fungerat bra och jag tror att vi kommer att ha betydligt fler kandidater än tidigare på våra valsedlar inför valet 2010.
 
Valsedlarna till riksdag, kommun och landsting kommer att fastställas senare under hösten och just nu pågår ett intensivt nomineringsarbete.
 
Vidare kunde jag berätta om alla planerade aktiviteter under hösten: studiebesök på Postens terminal vid flyget, NUS, FOI och SCA liksom kampanjer ute på Coop, ICA Maxi och Rådhustorget.
 
Avslutningsvis pratade vi kyrkoval och fick en redogörelse om kyrkovalet av vår moderate kyrkopolitiker Kjell Söderberg. Valet är på söndag, så se till att gå och rösta om ni är medlemmar i Svenska Kyrkan.
 
Det var det.
 
Nu ska jag iväg till stadshuset för beredning av nästa veckas ärenden och därefter blir det företagsbesök med näringslivs- och planeringsutskottet.