Anders Ågren

Arbetsstämma (M) i Västerås

Om 30 minuter är det samling för oss som är föreslagna till utskottsordföranden på årets arbetsstämma i Västerås. Vi ska ha en snabb lägeskoll och gå igenom lite formalia.

 
Lite senare öppnas stämman av partiledare Fredrik Reinfeldt. Det ska bli spännande dagar med mycket debatt och diskussioner, såväl i talarstolen som i korridorerna. Jag såg på TV-nyheterna i morse ett inslag om det förslag till etisk policy som arbetsstämman ska ta ställning till. Den propositionen behandlas idag på eftermiddagen av det utskott där jag är föreslagen att sitta som ordförande.
 
Jag får anledning att på bloggen återkomma under dessa dagar med lite rapporter från stämman – för dem som följer mig via twitter eller facebook kommer uppdateringarna att ske något oftare.
 
Noterar avslutningsvis att Lennart Holmlund (S) slår ifrån sig i gårdagens blogg, i ett försök att blanda bort korten när det gäller TC och Rex. Han hänvisar till ett stycke i rapporten om lokaluthyrning, men undviker att berätta att varken han eller de beredande tjänstemännen föreslog några konkreta åtgärder med anledning av det – då det inte ansågs som något stort problem. Märk väl – inget förslag på sammanträdet från Holmlund (S) att kasta ut externa hyresgäster från kommunala lokaler, i de fall de förekommer.
 
Men när vi från Alliansen lade förslaget om privat drift av TC så smäller det till och Holmlund hotar att kasta ut Rex från rådhuset. Men innan Folkets Hus och TC hade nämnts så satt (S) tysta. Och det är ju detta som är det stora problemet – hot och maffiametoder för att skrämma när debatten inte blir som det styrande partiet vill.
 
Tamara Spirics påhopp om att jag skulle vara ”springpojke” åt Svenskt Näringsliv skrattar jag mest åt. Men det är intressant att den person i fullmäktige som brukar anklaga andra för personangrepp och härskartekniker är återigen den person som själv gör sig skyldig till just det. Men om Tamara gillar att ägna sig åt personangrepp och nedsättande tillmälen får hon väl göra det.