Umeå Fotbollsfestival




Igår var det invigning av Umeå Fotbollsfestival – en av Sveriges största internationella fotbollsturneringar för pojkar och flickor. 335 lag och 7000 spelare deltar i turneringen. Många gästande lag kommer till Umeå dessa dagar.

Detta är en av de allra största händelserna på året i Umeå och ett lyft för besöksnäringen. Vi kunde läsa i dagens tidningar att alla hotell och campingar i kommunen är fullbelagda. Spelare (många förvisso inkvarterade på skolor), föräldrar, släktingar, vänner ska ju rymmas någonstans. Det brukar också synas ute på restaurangerna och uteserveringarna om kvällarna när föräldrarna, efter att ha tittat på matcherna under dagen, ska ut och äta. Allt ger klirr i kassan och är naturligtvis positivt för såväl kommunen som alla företag.

Själv har jag en systerson som är här med sitt lag från Örnsköldsvik så jag ska strax iväg och heja på honom. En kompis från gymnasietiden i Övik hörde också av sig igår och berättade att han var här eftersom hans dotter var med i ett av lagen, så kanske hinner jag träffa honom en sväng däruppe på området.

Folkfest är det hur som helst.

Vi ses på Nydala!